O produkcie
Cran Flara – Preparat Solgara zawiera pełnowartościowy koncentrat żurawiny wielkoowocowej,
witaminę C w postaci nie kwasowej – Ester C oraz 6 miliardów żywych bakterii probiotycznych.
Receptura preparatu uwzględnia następujące fakty naukowe:
Tylko synergistyczne działanie wszystkich związków zawartych w żurawinie zapobiega powstawaniu
kolonii (osadzaniu się) E. Coli na ściankach pęcherza i dróg moczowych w organizmie ludzkim.
Witamina C – wzmacnia osłabiony układ odpornościowy, który walczy w tym czasie z infekcją.
Witamina C może zwiększać ilość bakterii probiotycznych Lactobacillus. Dodatkowo sama witamina C
może również hamować rozwój bakterii E. Coli.
Żurawina i Witamina C działają synergistycznie – bioflawonoidy zawarte w pełnowartościowym
wyciągu z żurawiny wspomagają wchłanianie i wychwyt witaminy C w organizmie.
Bakterie probiotyczne Lactobacillus (SD-5864) mają zdolność przetrwania w obecności żurawiny.
Kolonizują jelita w jej obecności stanowiąc wsparcie budulcowe dla istniejącej zdrowej flory
bakteryjnej, wzmacniając jednocześnie przewagę „drużyny zdrowych” w walce o pokarm z
pasożytniczą florą jelitową, której zawsze towarzyszą różnego rodzaju szkodliwe bakterie.
Skład:
Dwie (2) kapsułki roślinne zawierają:
Żurawina (koncentrat 50:1) 800 mg
(równowartość 40 000 mg 40 g świeżych owoców żurawiny)
Witamina C (askorbinian wapnia Ester-C ® ) 200 mg
L. Acidophilus 60 mg
(6 miliardów mikroorganizmów)
Naturalne substancje pomocnicze:
Otoczka kapsułki roślinnej (hydroksypropylometyloceluloza)
Substancje przeciwzbrylające: roślinny stearynian magnezu, dwutlenek krzemu
Dawkowanie: 2 kapsułki dziennie
Opakowanie: 60 kapsułek
Zapewnia kurację: 30 dni
Informacja alergiczna:
Produkt nie zawiera:
cukru, soli, skrobi, drożdży, pszenicy, glutenu ani produktów mlecznych
i jest produkowany bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Odpowiedni dla wegan.