O produkcie
Nitrylex® black to klasyczne bezpudrowe rękawice nitrylowe w kolorze czarnym, barierowe dla bakterii, grzybów i wirusów.
Nitrylex® black – uniwersalny produkt dostępny w czarnym kolorze, na którym nie widać zabrudzeń.
nitrylex® black to:
Uniwersalny produkt dostępny w czarnym kolorze, na którym nie widać zabrudzeń.
Szczególnie polecane do:
Prace przydomowe.
Prace domowe.
Produkcja warzyw i owoców.
Przetwórstwo mięsa, warzyw i owoców.
Prace mechaniczne.
Specyfikacja:
Typ produktu: medyczno-ochronny
Klasa medyczna: I
Typ ochrony: III
Marka: nitrylex®
Materiał: nitryl
Jałowość: niejałowa
Tekstura: tekstura na końcach palców
Powierzchnia wewnętrzna: bezpudrowa - polimeryzowana
Poziom szczelności AQL: ≤1.5
Kształt: uniwersalny
Mankiet: rolowany
Długość rękawicy: standardowa
Grubość: rękawice standardowe
Odpowiedni dla skóry wrażliwej: tak, rękawice nielateksowe
Anty-statyczne: nie
Normy:
Rozporządzenie (UE) 2017/745
EN 420
EN ISO 374-2
EN 1041
EN 455(1-4)
EN ISO 15223-1
EN ISO 374-1
Rozporządzenie (UE) 2016/425
EN ISO 374-4
EN ISO 374-5
EN 16523-1
EN ISO 13485:2016
Dobierz odpowiedni rozmiar:
Rozmiar rękawicy powinien być idealnie dopasowany do dłoni. Wpływa to bezpośrednio na bezpieczeństwo i komfort pracy.
Aby poznać swój rozmiar, należy zmierzyć szerokość dłoni tuż nad kciukiem (najszersze miejsce na dłoni).
XS
Szerokość: ≤ 80 mm
S
Szerokość: 70-90 mm
M
Szerokość: 85-105 mm
L
Szerokość: 100-120 mm
XL
Szerokość: ≥ 110 mm
Charakterystyka materiału:
NITRYL
Nitryl, inaczej guma butadienowo-akrylonitrylowa (NBR), to materiał wytworzony z organicznych związków chemicznych. Proces produkcji tego surowca został zmodyfikowany, dzięki czemu może konkurować z naturalnym kauczukiem. Rękawice nitrylowe stanowią idealną alternatywę dla rękawic wykonanych z tworzywa naturalnego, często nazywane są rękawicami z syntetycznego lateksu.
Rękawice nitrylowe:
nie zawierają protein lateksu,
posiadają ograniczoną do minimum zawartość akceleratorów wulkanizacji (substancji które przyspieszają proces zastygania surowca pod wpływem temperatury)
Zminimalizowana zawartość akceleratorów chemicznych istotnie ogranicza ryzyko wystąpienia alergii typu IV.