O produkcie
Składniki
Olej z orzechów cedrowych (Pinus sibrica), w tym: kwas linolowy (LA), kwas oleinowy (OA), kwas alfa-linolenowy (ALA), witamina E (mieszanina tokoferoli). Wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych.
W 100 g oleju znajduje się:
100 g oleju zawiera 44,4 g kwasu linolowego, 23,7 g kwasu oleinowego oraz 20,1 g kwasu gamma-lonolenowego.
Wartość odżywcza w porcji 5 ml:
Wartość energetyczna: 173 kJ/41kcal
Tłuszcz: 4,6 g, w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 1,1 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 3,0 g
Węglowodany: 0 g, w tym:
cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Witamina E: 3,22 mg (26% RWS)
RWS: % Referencyjnej Wartości Spożycia
Masa netto
Objętość netto: 100 ml
Charakterystyka
Olej z orzechów cedrowych zawiera witaminę E, która wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym.
Kwas linolowy (LA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
Korzystnie działanie kwasu linolowego występuje w przypadku spożywania 10 g LA dziennie.
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu. Kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia piersią powinny skonsultować się z lekarzem.
Stosowanie
Raz dziennie 5 ml.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć do trzech miesięcy od otwarcia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Producent
EkaMedica Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k.
ul. Bielska 78 a
43-340 Kozy